Bemutatkozás

Kecskeméten születtem, több sportág kipróbálása után 16 évesen döntöttem a tánc mellett. Pályafutásomat akrobatikus show – tánccal kezdtem, mellyel kilenc éven át foglalkoztam. Modern -és kortárstánc kurzusokon bővítettem ismereteimet. 2002-től Yumeiho masszázsterapeutaként is dolgozom. A Magyar Táncművészeti Főiskola moderntánc és klasszikus balett pedagógus szakirányán 2007-ben és az akkori SOTE – TF-en 2008-ban szerzetem meg egészségtan – tanár diplomáimat. A tanulást mindig folytatom 2018-ban a Táncművészeti Egyetemen kaptam meg moderntánc tanári Master diplomámat.

2004-től két évig intenzíven tanultam kontakt improvizációt hazai és külföldi tanároktól egyaránt, majd folyamatos gyakorlás után kialakítottam egyéni kontaktos és partnering formanyelvemet, amit ma már tanítok is. A modern és- kortárstánc szabadsága segít nekem abban, hogy megismerjem ki is vagyok valójában. Számomra a tánc nem csak egy testképző technika, vagy érzelmeim kifejezésének egyik lehetséges módja, hanem valójában előrevisz az önmegismerésben.

Budapesten élek 2003 augusztusa óta. A főiskola és az egyetem mellett és után sok darabban táncoltam, turnéztam külföldön, két együttesben táncoltam két – két évig, mindeközben sokat tanultam és tanítottam. Elkezdtem argentin tangót tanulni és táncolni 2010-től. Azóta létrehoztam a kontakt, emelés –és partnering tanítási módszertanát és a kortástangó műfaját. Jelenleg inkább modern –és kortástáncot tanítok, illetve tangót táncolok.

 

Mottóm:

„Ismerd meg, szeresd önmagad és derítsd ki mi a célod, és hogy ki is vagy valójában. Hallgass a szívedre, csináld amit szeretsz és ami örömet okoz, miközben könnyedén megvalósítod önmagad adj örömet másoknak és sose függj a tapstól.”

(Szabó Zoltán Péter)

Rólam mondták:

Zoli személyében egy álmait megvalósító, emberszerető, rendkívül motivált és táncolni szerető embert, barátot ismertem meg. Rendkívül befogadó és nyitott az új, számára hasznos és fejlesztő tudásra.

Céljainak tudatában van és az ehhez szükséges lépéseket megtervezve, következetesen halad az álmai megvalósítása felé. Szemléletmódjában nemcsak az eddig ismert módszerek vezetik, hanem egyénileg kitalált életszemlélete is. Ezért hitelesnek tartom a szakmájában, mert ahogyan él, amit megtapasztal a mindennapokban, a szerint dolgozik, azt adja át az embereknek. Segít megvalósítani önmagukat, megtalálni a saját útjukat. Erre táncosként, táncpedagógusként és egészségtantanárként is sokféle elképzelése van. Nem érzem, hogy korlátozná őt bármi is az életben, nem fél megvalósítani az álmait!

Táncosként nagyon motiváltnak és szorgalmasnak ismertem meg, olyasvalakinek, aki a táncmozdulatokon belül is keresi önmagát, valamint a megfelelő kifejezési formákat.  Ennek érdekében sokféle technikát sajátított el. Nap, mint nap kitartó hittel vett részt az órákon és emellett képezte önmagát szabadidejében. Energikus, életvidám, lendületes, motiváló. Számára a tánc nem csak egy testképző technika, vagy érzelemkifejezés, hanem őt magát is előreviszi az önmegismerésben.

Munkája során a felmerülő akadályokat feladatként kezeli, ami okkal és céllal van jelen az életében és kitartóan halad előre útján. Elképzelései mellett kiáll, ahogyan kiáll az általa kikerült munkái mellett is, amelyek ugyanúgy sokrétű személyiségét tükrözik.

Kollégaként mindig meghallgatja a véleményem és javaslatot tesz, de sosem akar kioktatni. Így beszélgetéseink során a meglátásával, szemléletmódjával, sok alkalommal mintegy visszavezet engem ahhoz a döntésemhez, amit önbizalommal, határozottan hoztam meg.

A klasszikus balett és moderntánc órákon is élvezetes volt együtt dolgozni vele, mert emberszeretete, érzelemgazdagsága, őszintesége sokat segített nekem is az önkifejezésben, közelebb vittek céljaim megvalósítása felé.

Szívesen dolgoztam és dolgoznék vele kollégaként is, mert szeretetteljes légkörben szárnyakat kap az ember!

Peták Tünde
táncpedagógus

Alapvetően nem kedvelem, ha idegenek masszíroznak, mert ez olyasvalami, amihez erős bizalom szükséges. Legtöbb masszázshoz le is kell vetkőzni, és hát így elég nehéz ellazulni, ha nem tudom magam átadni valakinek, akit nem is ismerek. A Yumeiho masszázsnál nem kell levetkőzni, és ez nekem szimpatikus. Ennek ellenére képes relaxált állapotba hozni az izmokat, ami több napig érezhető a kezelés után. Amikor alkalmam volt rendszeresen járni, akkor tapasztaltam meg igazán a hatékonyságát. Táncos vagyok, így a testem karban tartása nagyon fontos. A Yumeiho-ban azt szeretem, hogy a kezelés része a kiropogtatás, amit gondos izomlazítás előz meg. Nekem segít a testi-lelki egyensúly visszaállításában.

Túri Virág
táncművész, táncpedagógus

www.parvati.hu

40 éve nyűvöm – nyúzom a testem különféle mozgásformákkal (torna, Rsg, tánc, jóga). Egy idő után azt éreztem, hogy már nem elég ahogy én rendszeresen átgyúrom magam, hanem szakképzett masszőri kezelésre van szükségem. Alapvetően mindig is kerestem azt a masszázs formát ami nekem segíthetne, de a kezelések után valami hiány mindig maradt bennem.
A Yumeiho masszázs, melyet már több masszőr kezelése által volt szerencsém kipróbálni, Zoli kezei által számomra életre kelt.
Életre kelt bennem, a testemben, lelkemben, és talán mondhatom, minden porcikám örül neki.
Miért?
Nem csak izomzati és izületi felszabadulásokat élek meg általa, hanem a teljes kezelés által nyirok rendszerem szinte „felsóhajt”.
Ellazulnak az izmaim, el tudom engedni izom és egyéb görcseim, izületeim felszabadulnak nem csak a kimozgatás és „ropik” által, de valahogy ilyenkor még jobban beindul bennük az áramlás.
Már a maszi közben érzem ahogy ellazulok, megnyugszom, megújulok, és történik az elengedés. Kezelés után pedig sokszor azt érzem, mintha a föld fölött járnék néhány centivel, annyival könnyedebbé varázsol az egész.
Én, aki nagyon sokat dolgozom a testemmel, leginkább a Zoli által, mint tapasztalt táncos és masszőr által prezentált Yumeiho kezelést érzem számomra a leghatékonyabbnak. Szakmai felkészültsége, érzékenysége, precízsége és figyelme, gondoskodó aspektusa mind hozzájárul munkája gyümölcséhez, és ahhoz, h már nagyon sok éve hozzá járok hozzá vissza, amikor masszázsra van szükségem.
Mindenkinek csak jó tapasztalatokkal és meleg szívvel tudom ajánlani Zoli kezeléseit, legyen akár táncos (szakmabeli) vagy más. Tudása és tapasztalata magáért beszél.
Menjetek és próbáljátok ki, szuper!!!
Az egészségért és a fejlődésért!
Szeretettel, Géva

Gálik Éva
Tánc pedagógus és Jóga oktató,
Koreográfus és Előadóművész
Masszőr

Mit adtak Nekem Szabó Zoltán órái?
Egy „véletlen” folytán találkoztam Zolival, 2010 őszén a Trafóba mentem Limon órára, és pont ő helyettesített. Valahogy rögtön megéreztem, hogy a megfelelő helyen vagyok. Pár hét után, egy kisebb táncteremben folytattuk a közös órákat, ami nagyon családias hangulatban telt. Volt már tapasztalatom más táncstílusokban, de a modern és kortárs technikákkal akkor kezdtem ismerkedni. 9 hónapon keresztül volt lehetőségem Zolival együtt tréningezni, és nagyon meghatározó élménnyé vált az életemben. Sokat tanultam tőle nem csak szakmailag, hanem emberileg is. Valahogy tudattalanul ráérzett, mikor mire van szüksége az embernek, és mi kell ahhoz, hogy tovább lendüljön a saját korlátjain. A hétfői és pénteki edzések mindig egy keretet adtak a hetemnek: feltöltődtem energiával, motivációval. A mozgáson, és az órákon keresztül sokat tanultam Önmagamról, és végérvényesen elköteleződtem a tánc mellett. Ebben Zolinak nagy szerepe volt, hiszen egy nagyon erős bázist adott, megalapozta a technikai tudásomat, és segített, hogy emberként is jobban megismerjem magamat. Azt hiszem, a tanítást nem lehet tanulni, erre születni kell. Vagy megvan az emberben az empátia, amivel kezelni tudja az embereket, és kihozni belőlük a maximumot, vagy nincs. Határozottan állítom, hogy Zoliban megvan.

Azóta Hollandiában élek Rotterdamban, itt is elszántan járok modern órákra, és annak a 9 hónapnak az eredményét igazán most érzem. A befektetett energia mindig meghozza a gyümölcsét, ahogy szokták mondani. Hálás vagyok, hogy megismerhettem Zolit, és Tőle tanulhattam, hiszen segített előhozni egy másik oldalamat, megtanított rá, hogy soha nem adhatja fel az ember, és megépítette a szilárd alapokat a további fejlődésemhez…

Belme Dóra

 

Kedves Zoli!

Nagyon jól éreztük magunkat az Érintés kurzuson. Kár, hogy csak az egyik napon tudtunk ott lenni, de így is maximálisan elégedettek voltunk.
Táncosként nagyon fontosnak tartom tovább képezni magam, és úgy érzem ez egy ragyogó alkalom volt, hogy valami olyat tanuljak amit eddig még nem.
Ezt a tudást táncos munkám során is felhasználhatom, de ami még fontosabb és a kurzus célja is volt, hogy a párommal is megoszthattam.
Ez utóbbi hatalmas örömmel tölt el, mert a kurzus által olyan dolgokra kaptunk rávilágítást a kapcsolatunk terén, amiket eddig lehet, hogy háttérbe szorítottunk, vagy nem is tudtunk róla.
Visszajelzést kaptunk, hogy hogyan lehetne még jobban odafigyelni egymásra, használva az érintés energiáját. Úgy érzem a párommal való kapcsolatom nagyon különleges, de ezáltal
a kurzus által egy új kapu nyílt meg előttünk. Hatalmas pozitív feltöltődéssel hagytuk el a termet, köszönve ezt nektek. Reméljük, hogy lesz még alkalmunk részt venni hasonló eseményen.

Varga Norbert
W.O.W. of dance

Bő két hónapja mentem először életem első kontakt improvizáció órájára a Trafóba. Ezeket az órákat mindig más tanár tartja, októberben Zoli volt a tanár. Annyira tetszett  az óra, hogy egyrészt elkezdtem járni kontaktozni másokhoz is, másrészt meg kortárs jazzre Zolihoz. A táncórák hatására azt tapasztalom, hogy javul a tartásom; formálódnak az izmaim; fejlődik a mozgáskultúrám; olyan izmokat mozgatok meg, amiket korábban nem használtam; kikapcsolódom azáltal, hogy teljes mértékben a testemre és a mozdulatokra figyelek; szeretem csinálni még akkor is, ha nagyon kezdő vagyok, és nem mindig sikerül az, ami éppen a „feladat”.  Korábban más típusú mozgásokhoz voltam hozzászokva: kézilabda, röplabda, biciklizés, futás. A tánc új nekem, de érzem, hogy jó – testemnek, lelkemnek egyaránt. Az önismereti folyamatot is kiválóan támogatja.

Mivel semmilyen táncos múltam nincs, szerintem én nagy kihívás lehetek Zolinak. Viszont azt látom, az órákon, hogy ő nagy türelemmel tanít mindenkit, figyel a kezdőkre, haladókra, helyes mozdulatokra, tartásra. Időközben kipróbáltam az aquafitness-t és a yumeiho japán masszázsterápiát is. Ezek is nagy élményt jelentettek.

Azért szeretek Zoli óráira járni, mert azt látom, hogy nagyon minőségi minden, amit csinál – a masszázs éppúgy, mint a mozgásos órák. Kipróbáltam néhány fitness stúdiót már az elmúlt években. Ott is lehet jó edzőket találni, de messze nem kap olyan magas minőséget a pénzért az ember, mint Zoli óráin. Érződik a sokéves tapasztalata, a nagy tudása, hogy „kisujjában” van az egész, hogy szereti, amit csinál. És mindezt készséggel, türelemmel, szeretettel, sőt néha meglepetésekkel és humorral adja át. Biztatok mindenkit, hogy próbálja ki bármelyik órát vagy a masszázst – új világok nyílnak ki általa.

Gömböcz Elvira

A kontakt tánc, amióta először kipróbáltam közel áll hozzám, mivel nem csupán egy táncstílus, hanem egy improvizatív önkifejezési forma, mely által megtapasztalhatom a jelenben levést, a befelé és kifelé figyelést, társsal való együttműködést. Bátran nevezném egy izgalmas önismereti alternatívának.
Zoli órái jellemzően igencsak energikusak, dinamikusak, emellett órafelépítése átgondolt és jól felépített. A fokozatosság mindig jelen van nála, többször éreztem, hogy egyszerűen belecsúszom a bemelegítésből az aktív gyakorlásba, alkotásba, majd szépen levezetve megnyugszom és következtetéseket vonok le.
Amit különösen imádok, hogy Zoli nagy jelentőséget tulajdonít a zenehasználatnak, zeneválogatásnak, mely számomra annyira inspiráló, hogy sokszor egyfajta mámoros állapotot idéz elő, ami a kemény munka érzetét egy kellemes, örömteli érzéssel üti ki.
Óráin általában megjelennek az akrobatikus elemek, melyek számomra mindig is nagy izgalmat jelentettek, kreatívan építi be óráinak éppen aktuális tematikáiba.
Számomra nagyon fontos része az együtt tapasztalásnak a legvégén lévő rész, amikor leülünk és körbeszélgetésben kimondhatjuk azt, ami éppen megfogalmazódott bennünk.

Trapcsik Hajnalka